Vzpoměl jsem si že jsem loni objednával Neoxe z rongo.cz. Poslední zelený kus v CZ, aspoň co mi říkal pán. Skus ještě kontaktovat rongo.cz, jelikož jsem mu draka tenkrát vracel. Pán je v pohodě a třeba ho ještě má. S drakem není nic, jen mě tenkrát překvapilo že špatně drželo lepidlo na spojce a draka jsem ve slabé chvilce vrátil. V každém případě ale myslím podle toho co říkal Bubu323, že není ani jeden drak vyloženě do slabšího větru, jestli jsem pochopil správně co chceš ty. Over začíná na cca 10 km/h. Zephyr tak na 7 km/h. Tzn že slušný tah by měl mít Over někde na 13-14,(můj názor začátečníka), Zeph tak na 10. Beru to odhadem protože s sebou většinou neberu anemometr. Over i Neox jsou podle stupnice
SUL(superultralight)> UL(ultralight)>STD(standard)> VTD(vented)
někde na STD. Zephyr někde mezi UL a STD. Genesis je malý drak 168cm a má 4mm tyčky. Předpokládám že bude potřebovat min. 10km/h, prostě STD a hotovo :-D
Pořád je tu ten termín "slabší vítr" se kterým si nevím moc rady. Nevím jestli to je vítr při kterém létá mikrotenový pytlík nebo vlaje vlajka, jestli mi rozumíš :-) V každém případě jestli do mírného větru, tak to Zephyrem nepořešíš. To už je fakt na ULko. (IMHO)
- = Prism Jazz ice = -
- = Prism Zephyr = -
- = R-sky Initial = -
- = Revolution EXP = -