1

Téma: Orava snowkite challenge 2020

Spoznaj Oravu ako nikdy predtým na podujatí Orava Snowkite Chalenge 2020, ktoré sa stane tento rok súčasťou „Międzynarodowy Puchar Polski“ kde sa dozvieš čo je snowkiting a uvidíš, že Orava ponúka pre tento šport ideálne podmienky.

Rok 2020 bude špeciálny, pretože tento pretek sa stane zároveň súčasťou oficiálneho poľského pohára v kategórií RACE, čo tento event posúva opäť na vyššiu úroveň. Nečakáme však len skúsených kiterov, respektíve pretekárov, ale aj nadšencov zimných športov, ako aj rodiny s deťmi. Pripravené budú testovacie jazdy kitov FLYSURFER, PETER LYNN..., kde Vás skúsení školitelia uvedú do tajov snowkitingu.. Samozrejme nebude chýbať ani niečo „pod zub“ vrátane alko-nealko nápojov v uzavretom a vyhrievanom stane, aby bol zabezpečený Váš komfort. Do rytmu vám bude počas celého priebehu hrať skvelá hudba. Po oficiálnej časti bude pripravené ohnisko a budete sa môcť osobne porozprávať s pretekármi, respektíve získať od nich autogram.

Celý event sa bude konať 3-5. januára 2020, avšak školenia v podaní Wild mountainboard budú prebiehať v zvýhodnenom režime od 28.decembra do 12.januára. V rámci OSC 2020 budú tieto vstupné školenia poskytované zdarma. Takže neváhaj a príď.

2. ročník „OSC 2019” sa niesol v duchu medzinárodnej spolupráce Slovenských a Poľských kiterov. Ako môžete vidieť vo videu nižšie nechýbali hordy snehu, dobrý vietor a viac ako slušná účasť pretekárov. Veríme, že tento ročník posunie tento event opäť na vyššiu úroveň. Tešíme sa na vás na OSC 2020.

OSC 2020 V SKRATKE:

  • Hlavnou disciplínou je „Race” – dĺžka trate cca 2km, počet rozjazdov (4-10 jázd), pretek bude súčasťou „Międzynarodowy Puchar Polski PZKite”

  • Doplnkové preteky (budú sa konať v prípade vhodných poveternostných podmienok)
    Cross Country – Dĺžka trate cca 4-6km, rozmanitý terén, 1 hromadný štart
    Hang Time – 40 minútový „Big Air Jam” – najdlhší  „hangtime” vyhráva.

  • Požičovňa a testy snowkite vybavenia – (Flysurfer - SONIC2, SOUL, PEAK4, Peter Lynn

  • Snowkite školenia  pre začiatočníkov

  • Spoločné snowkite strenutia a objaovanie Oravských spotov na Orave už od 28 decembra až do 12 januára. Oraganizuje Wild Snowkite Weeks

  • Hudba, ohnisko, grill – spoznávanie kiterskej komunity zo Slovenska, Poľska a Čiech.

Více informací, videa apod.