Nakupovali jsme v www.drachenmarkt.de ale oni nechtěj posílat do zemí kde se nemluví německy, protože je pro ně údajně problém řešit případné reklamace. Já to řešil tak že jsem nakupoval za víc jak 125€ kdy maj poštu v Německu zdarma a využil nějaké služby která ti to přiveze do Čech. Pak bylo poštovné kolem 300Kč což bylo v tom množství pro mě přijatelné. Varuju ale že tyhle služby co přeposílaj můžou být i rizikové a je na každém jestli to chce takhle řešit. Naposledy jsme to řešili s Milanem který má známého, který pracuje na pobočce v Německu a ten to pak poslal přes řidiče kamionu do Čech.
Jinak na prvního draka co jsem stavěl jsem nakupoval v kitehouse.de a tam bylo poštovné v pohodě ale menší výběr. Najde se ale v Německu víc e-shopů takže bych to nejdřív prošel a zkusil napsat. Většinou nemaj s angličtinou problém.
Mě se líbilo na drachenmarkt.de že maj velký výběr za dobré ceny a prodávaj i skyshark tyčky druhé jakosti za lepší ceny.
Tu druhou jakost tyček jsem pak našel i v tomhle e-shopu https://www.kitesandfunthings.com .
Kazovou tyčku P3X tam najdeš za 2,5$.
Tam jednou nakupoval jeden kluk ze Slovenska ,ale kolik dal za poštu nevím.
Draci: Magnum,Thornback,Mohawk,Asmara,B'zar,Le Quartz,Mohawk 110%